X

PUUR Culico (P)

€ 28,95
Op voorraad
SKU
PNCUL11009
Apple Pay

PUUR Culico


Bij schuren aan staart en manen. Ter verzorging van de gevoeligheid bij muggenbeten.


Geschikt voor: Paard, Pony


Samenstelling: Verdunde extracten van Haver (Avena sativa), Heermoes (Equisetum arvense), Moerasrozemarijn (Ledum palustre), Valkruid (Arnica montana) en Zwarte bes (Ribes nigrum). Alcohol 35% v/v.


Indicatie(s): Bij schuren. Voor een gezonde staart- en manen.


PUUR Culico


Eigenschappen per ingrediënt: Haver (Avena sativa) bij onrust, voor de huid.


Heermoes (Equisetum arvense) voor gezonde haren, vacht en huid.


Moerasrozemarijn (Ledum palustre) wordt ingezet bij de gevolgen van muggenbeten.


Valkruid (Arnica montana) geeft verlichting.


Zwarte bes (Ribes nigrum) bevat als belangrijkste inhoudsstoffen flavonoïden, anthocyanen, looistof, aminozuren en een klein percentage etherische olie. Ribes nigrum is één van de belangrijkste middelen uit de gemmotherapie. Bovendien bezit Ribes nigrum diaforetische eigenschappen, verhoogt het de werking van de nieren en remt het de vrijzetting van histamine uit mestcellen. Door deze eigenschappen is uitstekend Ribes nigrum toepasbaar voor staart en manen.


Dosering en toepassing: Tenzij arts of therapeut anders voorschrijft:


De optimale dosering 1 - 2 x daags:


Paard 20 - 30 druppels


Pony 15 - 20 druppels


1 ml = 20 druppels.


Indien het in de praktijk lastig is om dit product meerdere malen per dag toe te dienen, volstaat 1 keer per dag of 1 keer per 2 dagen. Geef dan de maximale dosering van één dag. Ook dan is dit product effectief inzetbaar maar kan reactie iets langer uitblijven.


Toediening Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Dit product kan ook door het voer worden gegeven of op een klein stukje lekkers.


Adviezen voor gebruik Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit en beperkt de opname van suiker in gras (fructosamine), brok, muesli en extra’s. Als er tijdens de behandeling geen verbetering optreedt of de klachten zich blijven herhalen, doet u er goed aan uw dierenarts te raadplegen.


Behandelingsduur PUUR Culico is ontwikkeld door dierenartsen op basis van gegevens uit de literatuur en jarenlange praktijkervaring. De specifieke combinatie van bestanddelen zorgt voor een regulerende werking en bevordert het natuurlijke herstelproces. Door PUUR Culico wordt de oorzaak van staart- en maneneczeem aangepakt. Meestal moeten de druppels twee jaar achter elkaar, gedurende de maanden maart/april tot en met oktober/november worden toegediend. Over het algemeen zijn ze daarna niet meer nodig. Het is noodzakelijk de behandeling niet te onderbreken tussen maart en november. Uit ervaring blijkt dat gedurende het eerste jaar van toediening veel verbetering optreedt. In het tweede jaar van toediening zijn de effecten nog beter, aan het einde van het tweede seizoen kan de behandeling vaak worden beëindigd. In tijden van intensieve muggenplaag, bij broeierig warm weer wordt aangeraden de dosering te verhogen tot maximaal een verdubbeling van de voorgeschreven dosering. In perioden en tijdstippen van grote muggenactiviteit is het tevens raadzaam het paard of de pony ’s morgens laat in de wei te doen en ’s avonds vroeg op te stallen. De effectiviteit van PUUR Culico kan nog worden vergroot door bij de aanvang van toediening, tevens inwendig te reinigen met PUUR Drainage of Detox comp van Phytonics.


Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de ‘prikkel’ opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.


Bewaren Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Synergie en combinaties met andere producten Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Gebruik PUUR Culico in combinatie met PUUR Allergie. Ook wordt geadviseerd om 2 keer per jaar een kuur PUUR Drainage of Detox comp van Phytonics te geven het liefst in combinatie met PUUR Probiotica of Probiotics van Phytonics, dit verbetert het functioneren van het immuunsysteem. Gebruik Gluco balance van Phytonics om de suikerstofwisseling in balans te houden. Daarnaast kan uitwendig PUUR-SME-lotion en/of PUUR Zinkzwavel worden ingezet voor de aangedane plekken.


Contra-indicaties Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.


Bijwerkingen Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.


Verpakking: Druppelflacon


Toelichting: Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts. 

Bij schuren aan staart en manen. Ter verzorging van de gevoeligheid bij muggenbeten.
Meer informatie
Kleur Nvt
MPN PNCUL11009
Hoeveelheid grams -
Manufacturer Sectolin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PUUR Culico (P)
Uw waardering
© 2006-2019 ALMAR vof Industrieweg 11A 7903 AH Hoogeveen | Nederland | Tel: 0528-267353 KvK: 04053617 | Btw nr: 8057.95.935.B01 | Bank:NL45 RABO 0306 7090 74