Paarden en Ruitersport winkel

Watertrens BR Sweet Iron 13mm m/rollers

€ 34,95

Snel overzicht

Watertrens BR Sweet Iron 13mm m/rollers

Deze dubbel gebroken watertrens is vervaardigd van massief roestvrij staal gecombineerd met een sweet iron laagje op het mondstuk (blauw).

Het mondstuk is voorzien van een messing ringetjes, die het paard stimuleren om met het bit te spelen. Hierdoor zal het paard eerder “loslaten” in de mond. De sweet iron coating op het mondstuk stimuleert de aanmaak van speeksel. Wanneer dit materiaal reageert met vocht, warmte en lucht zal het oxideren en een zoet smakende oppervlakteroest ontwikkelen. Dit helpt bij de acceptatie van het bit. Het bit heeft een normale inwerking op de mond. Het mondstuk heeft een dikte van 13 mm en de bitringen hebben een diameter van 65 mm.

Een watertrens is een bit met losse bitringen. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat het mondstuk relatief los in de mond ligt. Bij een dubbel gebroken watertrens bestaat het mondstuk uit drie delen. Het middelste gedeelte van het mondstuk ligt plat op de tong. Hierdoor ontstaat er meer druk op de tong dan bij een enkel gebroken mondstuk. Hoe dikker het middenstuk, des te meer druk op de tong.

Watertrens BR Sweet Iron 13mm m/rollers

Meer afbeeldingen

  • Watertrens BR Sweet Iron 13mm m/rollers

* Verplichte velden

€ 34,95

Details

Watertrens BR Sweet Iron 13mm m/rollers Deze dubbel gebroken watertrens is vervaardigd van massief roestvrij staal gecombineerd met een sweet iron laagje op het mondstuk (blauw).

Extra informatie

Merk BR
Kleur Nvt
MPN 251019

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Trust Baby Pelham DR Bristol

Trust Baby Pelham DR Bristol

€ 122,00
Stübben Pelham met rubber

Stübben Pelham met rubber

€ 87,50