Beenbescherming

Beenbescherming

Beenbeschermers beschermen de benen van het paard tijdens de training of tijdens het loslopen in de wei of de paddock. Ze voorkomen blessures aan pezen en zorgen ervoor dat het paard zich minder snel kan verwonden.


De pijpkous is aan de binnenkant verstevigd dit voorkomt blessures die ontstaan wanneer het paard het enen been tegen het andere aanstrijkt. Pijpkousen voor de achterbenen zijn langer dan voor de voorbenen. Als het paard met de achterbenen strijkt kan er ook gebruik gemaakt worden van strijklappen, dit zijn korte modellen die alleen over de kogel van het paard vallen.


Peesbeschermers zijn open aan de voorkant en beschermen de achterzijde en de zijkant van de pezen. De peesbeschermer moet hoog genoeg beschermen zonder het paard te hinderen in zijn bewegingen en moet tot over de kogel doorlopen voor optimale bescherming.


Springschoenen zorgen ervoor dat het paard de kroonrand niet beschadigd (bijvoorbeeld tijdens het aantikken bij een sprong) en dat het paard met zijn achterhoef de bal van het voorbeen niet kapot kan trappen.

Items 1-15 van 79

per pagina
Aflopend sorteren

Items 1-15 van 79

per pagina
Aflopend sorteren